Zwemvliezen

Heb je weleens gezwommen met zwemvliezen? Je beweegt een stuk sneller door het water door de andere manier van bewegen. Probeer het ook eens!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Zwemvliezen, wat zijn het?

Het idee van zwemvliezen komt eigenlijk niet bij de mens vandaan. Uiteraard wel het maken van zwemvliezen maar het idee is afgekeken van dieren. Een zwemvlies is namelijk een vlies dat tussen de tenen zit bij veel dieren. Denk hierbij aan eenden, vogels of otters. Deze vliezen tussen de tenen helpen bij het zwemmen en het lopen over natte grond.

Maar wat dieren kunnen, kan de mens uiteraard ook. Daarom zijn er zwemvliezen ontworpen die om de voet van een mens passen. Op deze manier kan de mens ook gebruik maken van zwemvliezen.

Duiken met zwemvliezen

Voor een simpele sprong in het zwembad heb je geen zwemvliezen nodig. Vaak is een recreatiezwembad voor ontspanning en ga je er niet heen om actief snel te zwemmen. Wil je serieuzer aan de slag met zwemmen dan kun je gaan duiken. Je denkt er misschien niet bij na, maar een duiker heeft vrijwel altijd zwemvliezen om zijn voeten. En dat is niet zomaar. Je zwemt met zwemvliezen namelijk stukken sneller door het water. Door je benen op een bepaalde manier te bewegen zet je jezelf als het ware af in het water. Op deze manier kunnen (beroep)duikers snel en efficiƫnt door het water bewegen.

Welke maat zwemvliezen heb ik nodig?

De maten van zwemvliezen werken over het algemeen hetzelfde als schoenen. In principe hanteren ze net als schoenen normale maten. Heb jij schoenen in de maat 40, dan pas je over het algemeen zwemvliezen van maat 40. Wel zie je vaak dat zwemvliezen passen voor meerdere maten. Bijvoorbeeld van maat 40-42. Dit komt omdat het zwemvliezen vaak flexibel zijn. Je hebt dus iets marge. Let er wel op dat je zwemvliezen goed strak zitten. Je moet goed kracht kunnen zetten en het is niet handig als je zwemvliezen te los zitten.

Hoe doe ik zwemvliezen aan?

Simpel, ga op een stoel of op de grond zitten en zorg ervoor dat je voeten droog en schoon zijn. Dit werkt vaak het makkelijkst met het aandoen van je zwemvliezen. Doe de zwemvlies aan en zet je vinger achter je voet. Het voelt misschien wat strak aan, maar dat is goed. Let wel op dat ze niet te straks zitten. Dat is ook niet de bedoeling.

Ben je opzoek naar nog meer strand artikelen? Bekijk dan ook eens onze Air loungers, koelboxen, opblaasboten of strandlakens. De keuze is reuze!

Zwemvliezen