Opblaasboot kopen?

Neem een opblaasboot mee naar het strand en ontspan op het water. Wij hebben diverse soorten opblaasboten op een rij gezet. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen.


Opblaasboot

Een opblaasboot bestaat meestal uit rubber, plastic of een ander luchtdicht en flexibel materiaal. Het skelet van een opblaasbare boot kan met hout, metaal of kunststof extra verstevigd worden. De hoeveelheid personen die in een boot kunnen wordt bepaald door de hoeveelheid lucht die er in de boot geblazen kan worden. Er zijn verschillende soorten boten in diverse maten. Zo heb je boten voor:

Houdt er wel rekening mee dat je met 6 personen niet heel ruim zit in een opblaasboot. Uiteraard kan de boot het gewicht wel aan maar vaak is de ruimte dus beperkt.

Opblaasbare boot

Een opblaasbare boot is vaak eenvoudig op te pompen met een pomp. Je kunt ervoor kiezen om dit thuis te doen of op het strand. Als je dit thuis doet dan moet het hele gevaarte wel mee in de auto. Dit is wel een stuk minder veilig wat betreft het zicht in de auto. We raden aan om de boot leeg mee naar het strand te nemen. Vervolgens pomp je de boot daar op locatie op en leg je de boot in het water. Het oppompen zal niet langer duren dan een paar minuten. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van de opblaasbare boot.

Bij het leeglaten lopen van de boot is het goed om het gat waar het lucht uit komt iets in te knijpen. Dit lijkt wellicht niet logisch maar hierdoor stroomt de lucht sneller uit de opblaasboot.

Intex opblaasboot

Een bekend merk onder de opblaasboten is het merk Intex. Dit merk is erg populair omdat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. Dit wil niet zeggen dat de andere merken geen goede boten hebben. Bekende merken zijn:

Opblaasboot met peddels

Zonder peddels kom je niet zo ver. Wij verkopen ook opblaasbare boot set. Dit betekent dat er peddels bij de boot zitten. Deze hoef je dan niet los te kopen en je weet zeker dat de peddels passen op de boot.

Koop je de peddels los? Dan is het goed om op de lengte van de peddels te letten. Als ze te kort zijn kom je niet diep genoeg in het water en zal het varen meer moeite kosten. En uiteindelijk moet het varen wel ontspannend zijn.

Ook is het goed om de diameter van de peddels te checken. De boot heeft vaak een vaste maat. Een te dikke peddel gaat dan dus niet passen.

Ga je niet alleen varen bij het strand maar ook liggen op het strand? Vergeet dan niet om strandspeelgoed of een strandparasol mee te nemen.