Koelbox

Een koelbox is een doos die goed geïsoleerd is. In een koelbox kun je etenswaren goed bewaren. Doordat een koelbox goed geïsoleerd is kun je heel goed de temperatuur langere tijd laag houden. Een koelbox is namelijk vaak dubbelwandig en bevat isolatiemateriaal.

Doe koelblokken in je koelbox

Een normalen koelbox zal vrij snel warm worden op het strand zolang er geen gekoelde koelblokken in de koelbox zitten. Het is goed om voorbereid op reis te gaan. Leg een dag of langer van tevoren de koelblokken alvast in de vriezer. In een koelblok zit namelijk bepaalde vloeistof dat bevriest in de vriezer. Als de koelblokken volledig bevroren zijn kun je ze (als je weggaat) in de koelbox doen. Verdeel de koelblokken tussen je etenswaren zodat de koude temperatuur goed verdeeld is. Het is dan ook handig om meerder koelblokken mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand.

Doe zodra je klaar bent de deksel op de koelbox en sluit deze goed af. De gekoelde koelblokken zorgen ervoor dat de etenswaren veel minder snel warm worden. Ideaal dus!

Tip: Als je bijvoorbeeld drinkflessen ook alvast koud legt in de koelkast dan stijg de temperatuur in de koelbox ook minder snel. Dat is beter dan dat je drinken van kamertemperatuur in de koelbox zet.

Soorten koelboxen

Koelboxen kun je zo duur maken als je wilt. In principe is een basis koelbox een koelbox zonder verdere poespas. Gewoon een goed geïsoleerde doos met hendel. Ga je naar de geavanceerdere koelboxen dan krijg je opties zoals een 12 volt aansluiting. Dit is een aansluiting die je bijvoorbeeld in je auto hebt zitten. Je geeft tijdens het rijden de koelbox stroom. Op deze manier koel je drinken nog minder snel af. Uiteindelijk gaat er niets boven een koel drankje op een warme zomer dag!

Ben je opzoek naar nog meer strand artikelen? Bekijk dan ook eens onze strandballen, snorkels, opblaasboten of snorkels. De keuze is reuze!