Strandparasol kopen?

Als je naar het stand toe gaat dan doe je dat vaak op een zonnige zomerse dag. Het is vaak lekker om in de zon te liggen, maar na een verloop van tijd wordt het dan wel erg warm. Er is dan niets lekkerder dan verkoeling zoeken in de schaduw van eens strandparasol.


Strandparsols

Een parasol is een gebruiksvoorwerp dat bedoeld is om bescherming te bieden tegen de zon. Als je aan een parasol denk dan denk je waarschijnlijk aan een stok met een aantal ‘baleinen’. Aan zulke baleinen zit vervolgens een doek gespannen. Het principe van een parasol is vrijwel gelijk aan een paraplu. Het doek dat aan de baleinen vast zit is vaak een rond vork. In sommige gevallen is deze rond. Het uitklapmechanisme van een parasol is meestal uitgebreider dan dat van een paraplu om de kracht die nodig is voor het uitklappen te verminderen. Hiervoor kunnen systemen met een zwengel of met katrollen worden gebruikt. Behalve ronde zonneschermen, kunnen deze ook vierkant of rechthoekig zijn. Bij een zogeheten zweefparasol bevindt de stok zich niet in het midden, waardoor men er minder last van ondervindt.

UV-bescherming met een strandparasol

De zon heeft een enorme kracht. Vaak voel je in het voorjaar in de ochtend al de warmte van de zon. Mensen vergissen zich vaak als ze naar het strand gaan op een zomerse dag. De straling is vaak zo krachtig dat je binnen enkele tientallen minuten verbrand zonder dat je het direct door hebt.

Wij adviseren om altijd een strandparasol mee te nemen naar het strand. Als je dan lekker met je voeten in het zand zit en erachter komt dat de strandparasol helemaal niet nodig is, kun je de strandparasol altijd nog inklappen. Dit is altijd beter dan op het strand zitten en erachter komen dat je dus wel een strandparasol nodig had.

Strandparasol windbestendig

Als je aan het strand denkt dan denk je automatisch vaak aan zon, zee en waarschijnlijk ook wind. Het is dan ook logisch om een strandparasol te kopen die windbestendig is. De windkracht op het strand kan vaak erg variëren. Aan het begin van de dag is het soms windstil. En op een later moment kan het ineens waaien.

Om te voorkomen dat de parasol wegwaait zie je vaak een windvang. Een windvang is een gat of opening aan de bovenkant van de parasol. Dit gat is bedoeld om wind doorheen te laten gaan. Op deze manier kan de wind doorstromen en vliegt de parasol niet direct weg met de eerste beste windvlaag. Een goede strandparasol moet wat ons betreft tegen een beetje windkracht kunnen. Check dit dus ook goed voordat je een strandparasol aanschaft.

Grote strandparasol kopen?

Naar het strand gaan doe je vaak samen met familie of vrienden. En zij zullen het niet waarderen als jij in je eentje onder een strandparasol gaat zitten. We kunnen begrijpen dat je voor zulke situaties opzoek bent naar een grote strandparasol. Wij hebben strandparasols in diverse soorten en maten.

Ook nog strandspeelgoed of en opblaasboot nodig? Altijd handig op het strand..