Snorkel kopen?

Ontdek de zee met een snorkel. Ga jij voor de snorkel met duikbril of ga je toch voor een snorkelmasker. Wij hebben snorkels in diverse kleuren en maten.


Snorkel

Een snorkel is in de basis niets meer dan een buis waardoor lucht stroomt. Deze lucht komt van boven het water en kan via de buis naar de mond. Met een mondstuk bevestig je de snorkel in je mond. Op deze manier komt er geen water in je mond en verlies je niet onnodig lucht. Het zal aan het begin wel even wennen zijn om een snorkel te gebruiken. Je zult aan het begin vooral het gevoel hebben dat je geen of te weinig lucht krijgt.

Het nadeel van een snorkel is wel dat je maar een beperkte diepte kunt duiken. Meestal is een snorkel maar 60 cm lang. Dan kun je dus in theorie maar 60 cm diep snorkelen. Nu is dit voor vele voldoende. Je kunt namelijk alles zien en rustig rondzwemmen.

Duikbril met snorkel

Vaak worden snorkels los of in sets verkocht. Een combi die je vaak ziet is een duikbril met snorkel. Je krijgt dan een losse duikbril en een losse snorkel geleverd. Het voordeel daarvan is dat je ook alleen een duikbril kunt gebruiken en dus niet altijd een snorkel mee hoeft te nemen.

Snorkel masker

Een snorkel masker vinden zouden wij adviseren. Hiermee heb je een duikbril en een snorkel in één. Je hebt dan nooit het probleem dat je snorkel los klikt of kwijt is.

Een ander voordeel van een snorkel masker is het feit dat je een veel groter kijkvlak hebt. Je hebt geen neusvorm dus je kunt 180 graden kijken zonder bellemmering. Veel mensen ervaren dit als fijn en kiezen daarom voor een snorkelmasker.

Snorkel set

Een nog completere set is een duikbril met snorkel en zwemflippers. Deze passen qua kleur en maat goed bij elkaar. Het is met snorkelen gebruikelijk om te flipperen en niet om de schoolslag te gebruiken. Vandaar dat je veel mensen ook zwemflippers ziet gebruiken met snorkelen.

Hoe gebruik je een snorkel?

Zorg ervoor dat de snorkel goed droog is voordat je begint met snorkelen. De binnenkant van de snorkel wordt anders snel vochtig en gaat aanslaan als deze nat is.

Zet vervolgens je masker op en stop de snorkel in je mond. Ga langzaam het water in. Het is belangrijk dat je niet het water in springt. Dan komt er namelijk water in de snorkel. De kans is dan ook groot dat het water in je bril komt.

Waar koop je een snorkel?

Bij strand-artikelen.nl koop je eenvoudig online de leukste strandartikelen. Wij hebben diverse strandartikelen zoals strandspeelgoed, strandparasols en meer.